För barn och ungdomar 7-15 år

Stockholm BJJ-centers barn- och junior träning är från 7-15 år. Träningen är uppdelad i tre steg med olika inriktningar beroende på erfarenhetsnivå.

Det första steget är att lära ut de vanligaste positionerna och rörelserna för BJJ. Här stärker vi upp kroppen och vänjer oss vid olika typer av rörelsemönster.
Första steget ger en mycket stabil grund att arbeta ifrån och vi rekommenderar att man alltid kommer tillbaka hit med jämna mellanrum, även om man har tränat ett tag

I steg två är lägger vi till mer komplexa rörelsemönster och vi kopplar också ihop flera rörelser till ett system som hänger ihop. Till exempel kan vi sätta ihop ett svep med en passering som går direkt in mot ett avslut.
Här går det fortare och ställer större krav på koordination och disciplin. I steg två börjar vi också sparras med varandra. Därför rekommenderar vi alltid att man börjar med steg ett för att ha en stabil grund att utgå ifrån.

Steg tre är för de som har tränat längre och är mer avancerade i sitt utövande. Här kräver vi att junioren har grått bälte eller högre. Vi bygger vidare på dom koncept som steg ett och två har introducerat, men här är det genomgående högre tempo, högre intensitet och mer avancerade tekniker.

Det vi vill med stegen är att alla ska hitta sin nivå, där man får ut mesta möjliga av sin träning, men också att alla ska kunna träna med alla.
Eftersom stegen mellan grupperna sker flytande, och det är uppmuntrat att gå mellan stegen oavsett erfarenhetsnivå, blir det mindre läskigt att kliva upp på nästa steg — ”där finns ju samma personer som jag har tränat med förut”

Varmt välkomna till oss på Stockholm BJJ-center

  • Söndagar steg ett 11:00 – 12:00
  • Torsdagar steg två 17:30 – 18:30
  • Tisdagar steg tre 17:30 – 18:30
För att gå vidare i stegen så krävs det godkännande från någon av tränarna.

barngruppen_logo_500