För barn och ungdomar 7-14 år

Vill ni att era barn blir mer rörliga och samtidigt har roligt och träffar nya kompisar? Då är det hög tid att ni låter dem prova på världens roligaste brottningskampsport: brasiliansk jiu jitsu! Det stärker självförtroendet och ökar självkänslan. På Stockholm Bjj-Center dedikerar vi tre dagar i veckan till barn- och juniorträning för åldrarna 7-14 år.

Stockholm BJJ-centers barn- och juniorträning är från 7-14 år. Träningen är uppdelad i två steg med olika inriktningar beroende på erfarenhetsnivå.
Det första steget är att lära ut de vanligaste positionerna och rörelserna för BJJ. Här stärker vi upp kroppen och vänjer oss vid olika typer av rörelsemönster och tekniker.

Första steget ger en mycket stabil grund att arbeta ifrån och vi rekommenderar att man alltid kommer tillbaka dit med jämna mellanrum, även om man har tränat ett tag
I steg två lägger vi till mer komplexa rörelsemönster och vi kopplar också ihop flera rörelser till ett system som hänger ihop. Till exempel kan vi sätta ihop ett svep med en passering som går direkt in mot ett avslut. Här går det fortare och ställer större krav på koordination och disciplin. Därför rekommenderar vi alltid att man börjar med steg ett för att ha en stabil grund att utgå ifrån.

Steg två är för de som har tränat längre och är mer avancerade i sitt utövande. Här har junioren grått bälte eller högre. Vi bygger vidare på de koncept som har introducerats i steg ett, men här är det genomgående högre tempo, högre intensitet och mer avancerade tekniker.

Det vi vill med stegen är att alla ska hitta sin nivå, där man får ut mesta möjliga av sin träning, men också att alla ska kunna träna med alla. Eftersom stegen mellan grupperna är flytande och det är uppmuntrat att gå mellan stegen oavsett erfarenhetsnivå, blir det mindre läskigt att kliva upp på nästa steg — ”där finns ju samma personer som jag har tränat med förut”

Varmt välkomna till oss på Stockholm BJJ-center

  • Söndagar steg ett 11:00 – 12:00
  • Torsdagar steg två 17:30 – 18:30
  • Tisdagar steg tre 17:30 – 18:30
Vi rekommenderar nybörjare att komma på torsdagar och/eller söndagar.

barngruppen_logo_500